چندي است شاهد نوسانات عجيب قيمت مرغ در بازار بودهايم اما اين بار به جاي افزايش قيمت مرغ شاهد سقوط قيمت ها به زير نرخ مصوب تنظيم بازار هستيم.
به گزارش
پايگاه خبري تحليلي پيرغار به نقل از
صبح توس، از شهريور ماه امسال شاهد نوسانات عجيب قيمت مرغ در کشور بودهايم که اين نوسانات دلايل متعدي داشت و قيمت مرغ را تا حدود 35 هزار تومان براي مصرف کنند رساند. يکي از اين مشکلات بالا رفتن قيمت نهادهها و هزينه تمام شده براي پرورش مرغ بيان شد.
پسازآن با نوسانات شديد در بازار مرغ و گلايه مرغداران در سطح کشور مبني بر کاهش زمينه نهاده مرغ، صنعت توليد طيور کشور زير ذرهبين مردم و مسئولان قرارگرفته است اما پس از گذشت حدود 4 ماه هنوز اين بازار سر و سامان کافي نگرفته است.

احمد بروغني، رئيس هيئت مديره اتحاديه مرغداران خراسان رضوي در گفتوگو با صبح توس، اظهار کرد: در حال حاضر به دليل کاهش تقاضا براي خريد مرغ و انباشت مرغ مازاد، شاهد کاهش قيمت مرغ تازه در بازار هستيم و به زودي قيمت مرغ به کمتر از نرخ مصوب ستاد تنظيم بازار ميرسد.
وي با بيان اينکه قيمت مرغ در هفته جاري رو به کاهش خواهد بود، ادامه داد: در حال حاضر بيشترين ضرر را توليد کننده متحمل ميشود لذا از شرکت پشتيباني جهاد کشاورزي درخواست داريم تا با خريد مرغ مازاد از مرغداران و ذخيرهسازي آن جلوي ضرر مرغداران را بگيرند.
بروغني گفت: قيمت مرغ مستقيماً به ميزان عرضه و تقاضا بازار ارتباط دارد از اين رو به دليل بالا رفتن ناگهاني قيمت نهادهها در مهرماه سال جاري، ميزان جوجه ريزي توسط مرغداران کاهش يافت که اين امر باعث کم شدن ميزان عرضه شد و به دنبال آن قيمت مرغ به صورت تصاعدي بالا رفت.
رئيس هيئت مديره اتحاديه مرغداران خراسان رضوي با اشاره به حل مشکل تأمين نهادهها، تصريح کرد: قيمت مواد شوينده، واکسن، دارو، هزينه کارگر و ديگر هزينههاي نگهداري مرغ نسبت به سال گذشته افزايش 60 تا 70 درصدي داشته است از طرف ديگر قيمت نهادهها نيز افزايش چشمگيري داشت لذا مرغدار مجبور به افزايش قيمت بوده است.
وي ادامه داد: در حال حاضر قيمت مرغ زنده درب مرغداري حدود 14 هزار 410 تومان است ولي با روند کاهشي قيمت مرغ، پيشبيني ميشود قيمت مرغ زنده به حدود 13 هزار تومان برسد که قطعاً اين امر باعث کاهش قيمت مرغ براي مصرفکننده نيز ميشود.
بروغني با تأکيد بر اينکه ميتوان نهادههاي جديدي جايگزين سويا و ذرت شود، گفت: در بسياري از کشورهاي پيشرفته جهان با پرورش ملخ و کرم توانستهاند محصول فراوري شده از آن را تا حدودي جايگزين نهادههاي ذرت و سويا کنند اما قطعاً براي رسيدن به اين نقطه نيازمند ايجاد زيرساختهاي در کشور هستيم با اين وجود تاکنون توانستهايم با جايگزين کردن نهادههايي مانند گنجاله کلزا و پودر ماهي، از ميزان مصرف ذرت و سويا براي تأمين خوراک طيور بکاهيم.
رئيس هيئت مديره اتحاديه مرغداران خراسان رضوي خاطر نشان شد: در حال حاضر به دليل اينکه قيمت نهادههاي جايگزين مانند کلزا از قيمت سويا و ذرتي که با ارز دولتي تأمين ميشود بالاتر است، مرغداران تمايلي به استفاده از نهادههاي جايگزين ندارند.

وي با اشاره به اينکه با شيوع ويروس کرونا و تعطيلي تالارهاي پذيرايي شاهد کاهش شديد تقاضا در بازار بودهايم، عنوان کرد: در حال حاضر به دليل فرهنگ استفاده از مرغ و تخممرغ تازه در کشور و استقبال پايين مردم جهت استفاده از مرغ منجمد، مرغداران ما نميتوانند تا حد زيادي مازاد توليد خود را منجمد کنند و مجبور به ارائه آن با قيمت پايينتر ميشود لذا بايد فرهنگ استفاده از مرغ منجمد نيز در کشور اصلاح شود.
بروغني افزود: در مهرماه سال جاري به دليل مشکلاتي که در تأمين نهادهها به وجود آمده بود، بسياري از مرغداران از چرخه توليد خارج شدند اما چند وقتي است با تأمين نهادهها دوباره اين واحدهاي توليدي وارد چرخه پرورش مرغ شدهاند و اين امر باعث افزايش ميزان عرضه و کاهش قيمتها شده است.
رئيس هيئت مديره اتحاديه مرغداران خراسان رضوي در خصوص مشکلات برخي مرغداران در تأمين سوخت گازوئيل، گفت: در حال حاضر مشکلي در تأمين سوخت براي مرغداريها نداريم، با اين وجود تمام مرغداريهاي که گاز کشي نشدهاند، موظف به ثبتنام در سامانه مخصوصي جهت تأمين سوخت گازوئيل هستند و در اين سامانه با ثبت کارت جوجه ريزي ميتوانند گازوئيل را با قيمت 400 تومان دريافت کنند.

حال بايد ديد تا کي مشکلات نهاده ها و نوسانات قيمت مرغ ادامه دارد و مسئولان آيا مي توانند طوري بازار را مديريت کنند که نه توليد کننده و نه مردم از اين بازار متلاطم متضرر شوند.